Máte chuť na chceesecake? Máte rádi čokoládu a ovoce? Pokud je Vaše odpověď "Ano" tak jste tu správně. Příprava zabere jen chviličku a výsledek..je prostě božský. Tento recept zvládnou i úplní začátečníci a přesto bude cheesecake jako od profesionála.
Ingredience vychází na formu o velikosti 20cm.
Na Cheesecake
INGREDIENCE:
- 1 balíček máslových bebe sušenek
- 60 ml másla
- 500g tvarohu
- 350g bílé čokolády
- 285ml smetany ke šlehání
- Tvaroh vložíme do cedníku vyloženého útěrkou. Povrch zakryjeme cípy útěrky a zatížíme plechovkou. Cedník postavíme do misky a necháme z tvarohu odkapat přebytečnou vodu. Zabere to asi půl hodinky.
- Na pečící papír obkreslíme dno formy a vystřihneme kolečko, kterým formu vyložíme.
- Sušenky rozdrtíme buď paličkou v misce nebo v robotu. Máslo necháme rozpusit v mikrovlnce. Jemně rozdrcené sušenky promícháme s máslem a udusáme na dno formy. Vytvořený základ dáme odležet do lednice.
- V misce smícháme odkapaný tvaroh a smetanu.
- Čokoládu rozlámeme do menšího hrnce. Ten vložíme do většího hrnce s troškou vody a v takto vytvořené vodní lázni necháme čokoládu rozpustit.
- Rozpuštěnou čokoládu necháme trošku vychladnout a zamícháme ručním mixérem do tvarohové směsi. Tu pak nalijeme na sušenkový základ a necháme přes noc v lednici ztuhnout.
Na ovocnou omáčku
INGREDIENCE:
- 280g lesního ovoce
- 50g třtinového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- Všechny ingredience dáme do katrůlku a povaříme, dokud omáčka pořádně nezhoustne
- Před podáváním necháme omáčku vychladit
Žádné komentáře:
Okomentovat