TĚSTO
- 4 hrníčky hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 1/2 hrníčku horké vody
- mouka na posypání
- rozpuštěné sádlo
Odpočaté těsto rozdělíme na 6 dílů, ty rozválíme válečkem na tenké kulaté placičky. První placičku potřeme sádlem, na ni dáme druhou, opět potřeme, třetí a zase potřeme. Poté těsto rozkrájíme a složíme podle obrázku.
To samé opakujeme s další tojicí placiček.
Ve výsledku tedy máme 2 hromádky těsta.
NÁPLŇ (alá moje improvizace)
- 1 sáček bílého kdyselého zelí
- 250g uzeného masa
- 2 cibule
- 1 zakysaná smetana
- 3 vejce
Cibili osmažíme v kastrolu do zlatova, přidáme uzené a nakonec i zelí.
Směs z kastrolu přemístíme do misky, přidáme 3 vejce, zakysanou smetanu a ochutíme solí.
DOKONČENÍ
První díl těsta vyválíme a vyložíme s ním formu. Na těsto rozetřeme náplň a pokryjeme druhým rozváleným dílem těsta. Potřeme troškou sádla a dáme péct na 180 stupňů zhruba na 20minut.
A výsledek? Dle mého názoru poživatelný, ale že bych to musela péct znova, to asi ne (ale slibuju, že ještě vyzkouším ten s originální náplní...Podle přítele, pecka :-D ideální na párty, kde je spousta hladových krků.
ORIGINÁLNÍ NÁPLŇ
- 500g sýra cottage
- 500g Mangoldu (taková divná zelenina - google ví)
- 4 vejce
- 1/2 lžičky soli
Žádné komentáře:
Okomentovat