Je možné, že už jste jej někde na internetu zahlédli. Určitě se dá udělat s bilinkami nebo kořením k mazání na chleba. To ale není můj případ. Na slané mně moc neužije. Jak už jsem zmínila výše, krémový sýr používám především jako základ pro tvorbu cheesecaků a krémů.
Budem potřebovat:
- Měkký tvaroh (je jedno jaká značka či jak tučný)
- Cedník
- Misku
- Pořádně vypranou a přežehlenou útěrku
Nejprve si připravíve cedník, který dáme do misky a vyložíme jej čistou útěrkou.
Do připraveného cedníku přemístíme měkký tvaroh (po odkapání se jeho váha trochu zmenší, takže doporučuji dát trochu více než je výsledné množství potřebné v receptu)
Cípy útěrky překryjeme přes tvaroh
Zatížíme plechovkou a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Z některých tvarohů odkape více vody, z některých se tekutina jen vsákne do útěrky.
Výsledný sýr už použijeme podle postutpu v konkrétním receptu.
Žádné komentáře:
Okomentovat