neděle 13. března 2016

Domácí "krémový sýr"

Dneska bych se s Vámi ráda podělila o skvělý recept na domácí "krémový sýr" o konzistenci Lučiny. Ať už výsledek budeme nazývat tvaroh nebo sýr, důležité je, že vám tento postup zaručí stabilitu výrobku či krému do kterého jej použijeme. Nemusíte se pak bát, že vám krém do druhého dne pustí vodu, nebo že neztuhne.

Je možné, že už jste jej někde na internetu zahlédli. Určitě se dá udělat s bilinkami nebo kořením k mazání na chleba. To ale není můj případ. Na slané mně moc neužije. Jak už jsem zmínila výše, krémový sýr používám především jako základ pro tvorbu cheesecaků a krémů.


Budem potřebovat:
  • Měkký tvaroh (je jedno jaká značka či jak tučný)
  • Cedník
  • Misku
  • Pořádně vypranou a přežehlenou útěrku
Foto postup: 
 
Nejprve si připravíve cedník, který dáme do misky a vyložíme jej čistou útěrkou.



Do připraveného cedníku přemístíme měkký tvaroh (po odkapání se jeho váha trochu zmenší, takže doporučuji dát trochu více než je výsledné množství potřebné v receptu)


Cípy útěrky překryjeme přes tvaroh

Zatížíme plechovkou a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Z některých tvarohů odkape více vody, z některých se tekutina jen vsákne do útěrky.

Výsledný sýr už použijeme podle postutpu v konkrétním receptu.

Žádné komentáře:

Okomentovat